خانه  >  عایق الاستومری  >  معایب و مزایای عایق الاستومری چیست؟

عایق الاستومری یکی از باکیفیت‌ترین انواع عایق‌ها است که با هدف عایق کاری صوتی و رطوبتی استفاده می‌شود. این نوع عایق می‌تواند برای جلوگیری از یخ زدگی تجهیزات استفاده شود و با ایمنی بالا و عدم آسیب به محیط زیست، عملکرد خوبی را در پروژه‌های مختلف داشته باشد. می‌توان از عایق‌های الاستومری برای پروژه‌های صنعتی و غیر صنعتی با هدف عایق کاری ایمن و انعطاف‌پذیر استفاده کرد؛ اما قبل از انتخاب این عایق و جایگزین کردن آن با عایق‌هایی همچون عایق پشم سنگ و پشم شیشه، باید با معایب و مزایای عایق الاستومری آشنا شد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

آشنایی کامل با عایق الاستومری

عایق الاستومری (elastomeric insulation) یکی از انواع عایق‌ها به شکل فومی سلول بسته است که می‌تواند با خاصیت انعطاف‌پذیری و عملکرد لاستیکی خود در پروژه‌های مختلف استفاده شود. این نوع عایق اساسا از یک لاستیک مصنوعی ساخته شده که می‌توان آن را به صورت ساختار بسته در لوله‌ها و ورق‌ها و تجهیزات و یا به صورت عایق الاستومری رولی برای پوشش دهی سطوح و تجهیزات مختلف استفاده نمود. عایق‌های الاستومری با استانداردهای روز جهانی تولید می‌شوند و می‌توانند نقش مهمی را در بهره‌وری انرژی و جلوگیری از خوردگی تجهیزات زیر عایق، کنترل سر و صدا و حفاظت در برابر آتش سوزی داشته باشند.

مزایای استفاده از عایق الاستومری

مزایای عایق الاستومری چیست؟

با وجود تنوع بالایی از انواع عایق‌ها در بازار، انتخاب بهترین نوع عایق با توجه به ویژگی‌ها و خصوصیات برتری که دارد، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. مزایای عایق الاستومری به همراه ویژگی‌های برتر آن‌ها باعث شده تا بتوان این عایق‌ها را در پروژه‌های مختلف استفاده نمود و شاهد عملکرد مناسب آن‌ها بود. نفوذپذیری بسیار کم این عایق‌ها در برابر نفوذ بخار آب و مقاومت در برابر کشش و پارگی، می‌توان آن‌ها را به عنوان باکیفیت‌ترین نوع عایق انعطاف پذیر رطوبتی و حرارتی شناخت.

مقاومت در برابر رطوبت

یکی از ویژگی‌ها و مزایای عایق الاستومری، مقاومت بالای آن در برابر رطوبت است. این نوع عایق می‌تواند به دلیل تراکم بسیار بالای خود در محیط‌هایی که نیاز به عایق کاری رطوبت دارند و در معرض رطوبت دچار خوردگی می‌شوند، استفاده شود. مقاومت بالای آن‌ها در برابر رطوبت علاوه بر بهبود خواص مکانیکی آن‌ها در شرایط سخت محیطی، باعث بهبود عملکرد تجهیزات و دوام آن‌ها نیز خواهد شد.

عایق کاری حرارتی عالی

هدررفت انرژی حرارتی به عنوان یکی از شایع‌ترین مشکلات و مخرب‌ترین آن‌ها در جامعه امروزی شناخته می‌شود. از آنجایی که بهره وری انرژی تاثیر زیادی روی ذخیره سازی انرژی در کشور ایران دارد، باید حتما از عایق‌های حرارتی مناسب برای افزایش طول عمر مفید سیستم‌های مکانیکی استفاده نمود. عایق الاستومری به مدیریت موثر انرژی در تجهیزات کمک می‌کند و به دلیل خاصیت عایق کاری، اجازه نمی‌دهد که گرما از دست برود.

جلوگیری از یخ زدگی تجهیزات

تجهیزات و مایعات در حال عبور در آن‌ها در معرض یخ‌زدگی و انجماد در شرایط بسیار سخت سرما را دارند. یکی از مزایای عایق الاستومری، جلوگیری از یخ زدگی تجهیزات به دلیل گرم نگه داشتن آن‌ها و عدم انتقال سرما به داخل مایعات به کار رفته در لوله‌ها و تاسیسات را دارد. از آنجایی که یخ زدگی به انبساط همراه است، می‌تواند باعث صدمه به تجهیزات و تاسیسات شود. با این عایق‌ها می‌توان طول عمر تجهیزات را افزایش داد و از خرابی آن‌ها در شرایط سخت آب و هوایی جلوگیری نمود.

عایق کاری صوتی عالی

 انتقال صوت و نویز در یک محیط می‌تواند مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد. یکی از مزایای عایق الاستومری، عایق کاری صوتی عالی است که می‌تواند برای میرایی ارتعاشات به خصوص لوله‌ها و کانال‌ها استفاده شود. علاوه بر این، برخی از مدل‌های عایق الاستومری مانند عایق الاستومری شانه تخم مرغی می‌توانند برای عایق کاری صوتی و خاصیت آکوستیک استفاده شوند.

ایمنی بالا و عدم آسیب به محیط زیست

از مزایای عایق الاستومری که باعث شده بتوان آن را در پروژه‌های متنوعی استفاده کرد، ایمنی بالا و عدم آسیب به محیط زیست است. این عایق‌ها بی خطر هستند و می‌توانند به دلیل مقاومت بالا در برابر میکروب‌ها و باکتری‌ها، از تجمع این عوامل آسیب‌رسان جلوگیری کنند. علاوه بر این، این عایق‌ها انتشار VOC پایینی دارند و برای پروژه‌هایی که با نیاز بهداشتی بالا طراحی شده‌اند، مناسب هستند.

نصب انعطاف‌پذیر

به دلیل ماهیت انعطاف‌پذیر عایق الاستومری می‌توان آن را در مقایسه با محلول‌های عایق سفت و سخت در پروژه‌های مختلفی استفاده کرد. ضمن اینکه انعطاف‌پذیری این محصولات باعث شده تا آن‌ها کمتر از سایر عایق‌ها مستعد ترک خوردگی، شکستگی و از دست دادن خاصیت مواد خود باشند. پس از نصب نیز دارای ساختار یکنواخت، صاف و جذاب‌اند که نصب آن‌ها را در پروژه‌های مختلف کارآمدتر و دلپذیرتر می‌کند.

معایب عایق الاستومری چیست؟

با وجود مزایای عایق الاستومری احتمالا در اولین نگاه برای شما این موضوع عجیب است که این عایق‌ها دارای معایبی نیز باشند؛ اما واقعیت این است که عایق‌های الاستومری مانند هر محصول دیگری در کنار نقاط قوت، دارای نقاط ضعفی نیز می‌باشند که انتخاب آن‌ها را با حساسیت بیشتری روبرو می‌کند. از جمله مهم‌ترین معایب عایق الاستومری می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

قیمت بالا

اگرچه ویژگی‌ها و مزایای عایق الاستومری تا حد زیادی قیمت بالای آن را توجیه می‌کنند، اما در هر صورت این عایق‌ها می‌توانند نسبت به پشم شیشه و پشم سنگ دارای قیمت بالاتری باشند. این موضوع استفاده از آن‌ها را با تامین بودجه زیاد مرتبط می‌داند.

حساسیت به نور خورشید

عایق الاستومری حساسیت بالایی در برابر نور خورشید و اشعه UV دارد. این نوع عایق می‌تواند هنگام قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید یا اشعه ماوراء بنفش تخریب شود و کیفیت و استحکام خود را از دست دهد. با این حال می‌توان این عایق‌ها را با روکش آلومینیومی سفارش داد تا مقاومت آن‌ها در برابر نور خورشید نیز افزایش یابد.

مزایای عایق الاستومری شامل مقاومت بالا در برابر رطوبت، عایق کاری حرارتی و صوتی عالی و جلوگیری از یخ زدگی تجهیزات به دلیل عدم انتقال رطوبت هستند. این عایق‌ها را می‌توان به صورت رولی، لوله‌ای و تخم مرغی سفارش داد که هر کدام این ویژگی‌ها و مزایای برتر ذکر شده در این مقاله را دارند. تنها تفاوتی که میان آن‌ها وجود دارد، ضخامت و کاربرد هر یک از آن‌ها در پروژه‌های تجاری، مسکونی و صنعتی است.

اشتراک‌گذاری:

امتیاز دهید:

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × سه =