خانه > عایق الاستومری > تاریخچه عایق الاستومری و فرآیند تولید
ساختار مولکولی عایق الاستومری به گونهای است که میتواند حرارت، صدا و حتی ارتعاشات مکانیکی را جذب و از مقدار آنها بکاهد. این عایق با قابلیت انعطاف پذیری و مقاومت بالا در برابر رطوبت در صنایع مختلف کاربردهای فراوانی دارد. تاریخچه عایق الاستومری به دهه 1950 بر میگردد. زمانی که این محصول به عنوان یک جایگزین مصنوعی برای مواد عایق طبیعی مانند چوب پنبه مورد استفاده قرار گرفت. پس از این دوران، عایقهای ساخته شده از پلیمر برای پیشگیری از اتلاف انرژی و حفاظت از عملکرد داخلی ساختمانها رواج یافت.
تاریخچه عایق الاستومری
اگرچه سابقه عایقکاری را باید در دوران مصریان باستان و وایکینگها جستوجو کرد، اما امروزه متریال و سبک عایق، تغییرات پیشرفتهای داشته است. در تمدن مصر قدیم از گِل برای عایق کردن خانه استفاده میشد تا از خواص خنک کنندگی آن بهره گیرند و بین لایههای چوب از ترکیب گل و کاه استفاده میکردند. همچنین یونانیها برای مقاوم کردن خانه در برابر گرما از پنبه نسوز استفاده میکردند، اما امروزه در کنار بهرهگیری از انواع قیر، گچ، سیمان و چوب، مواد مدرن و کاربردیتری مانند لایههای لاستیکی و فومی بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند.
اولین فوم الاستومری در جهان با قابلیت انعطاف پذیری در شرکت سلف آرماسل تولید شد. این محصول با هدف عایق کاری تجهیزات به وسیله آرمسترانگ، جایگزین روشهای خسته کننده و طولانی مدت عایقکاری به وسیله قیر، چوب یا گچ شد. اختراع این محصول، انقلابی در صنعت عایق به وجود آورد و با ویژگیهای فنی عالی و کاربردی خود، نصب را برای تکنسینهای این حوزه آسان کرد.
تاریخچه عایق الاستومری به طور دقیق به سال 1958 در ایالات متحده آمریکا باز میگردد و امروزه این محصول در بیش از 50 کشور جهان به شکل عایق الاستومری لوله ای و صفحهای تولید میشود.

فرآیند تولید عایق الاستومری
فرآیند تولید عایقهای الاستومری یک فرایند پیچیده و چند مرحلهای است که در نتیجه عایقهای کاربردی و مقاوم تولید میشوند.
- در مرحله اول؛ مواد اولیه با دقت اندازهگیری و مخلوط میشوند. این مواد شامل انواع لاستیک سنتتیک مانند لاستیک نیتریل بوتادین (NBR) یا دی ان مونومر اتیلن، پروپیلن (EPDM)، عامل شیمیایی کف کننده و پلی وینیل کلراید یا PVC است.
- در مرحله دوم؛ این مخلوط طی یک فرایند گرمایی تحت فشار قرار میگیرد تا به صورت ورق صفحهای یا لوله دربیاید.
- در مرحله سوم که ولکانیزاسیون نام دارد، زنجیرههای پلیمری طی حرارت به هم متصل میشوند و ساختار عایق را تشکیل میدهند.
- در مرحله چهارم، ورقهای عایق تحت فرایندهای متعددی مانند سرد شدن و تقویت با دیگر مواد قرار میگیرند تا ساختار ماده حفظ شود و اتحاد بین سلولی نشکند.
- در مرحله آخر عایقهای الاستومری بر اساس مشخصات مورد نیاز برش داده میشوند و ممکن است تحت آزمایشهای مختلف برای اطمینان از کیفیت و عملکرد قرار گیرند.
تمام این فرایند تولید باید توسط کارشناسان و تجهیزات پیشرفته، تحت کنترل دقیق قرار بگیرد تا اطمینان حاصل شود که محصول نهایی باکیفیت است و میتواند برای کاربردهای متعدد مورد استفاده قرار گیرد.
تولید عایق الاستومری چه تاثیری بر صنایع مختلف گذاشت
با بررسی تاریخچه عایق الاستومری میتوان دریافت که صنعت عایق کاری با اختراع این نوع عایقهای لاستیک مصنوعی تحول پیدا کرد. این عایقها که از پلیمرهای مصنوعی ساخته شدهاند در صنایع مختلف از جمله ساخت و ساز، انرژی، خودرو سازی و هوافضا مورد توجه و استفاده قرار گرفتند.
در صنایع ساخت و ساز نظیر ساختمانهای مسکونی یا تجاری، عایق الاستومری برای عایق کردن لولهها، مخازن و دیوارهها کاربرد دارد و به دلیل خاصیت ارتجاعی و انعطافی، نصب و حمل آنها آسان است.
در صنایع مرتبط با انرژی، این صفحات عایق به دلیل مقاومت حرارتی خود با محافظت از کابلها و تجهیزات الکتریکی، عملکرد انرژی را بهبود میبخشند. عایق الاستومری برای خودروسازی در عایقبندی موتور و کاهش نویز و ارتعاش کاربردی است و در صنایع مرتبط با هوافضا، این عایقها از نظر حرارتی و صوتی از کابین هواپیما محافظت میکنند. همچنین به دلیل وزن سبک و مقاومت در برابر آتش، گزینه ایدهآلی برای عایق بندی در برابر حوادث به شمار میروند.
با بررسی تاریخچه عایق الاستومری و عایقهای مورد استفاده پیش از اختراع این محصول، میتوان دریافت که پیدایش این صفحات نه تنها باعث افزایش بهرهوری شده، بلکه زمینه توسعه و نوآوری را برای صنایع مختلف فراهم کرده است.
خرید عایق الاستومری
اگر به دنبال خرید عایق الاستومری با توجه به اهداف صنایع فعال در آن هستید، لازم است این عایق را از مراکز فروش مجاز تهیه نمایید تا از همه خواص و مزایای آن بهرهمند شوید. برای تهیه عایق الاستومری با بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت و حتی نصب و اجرای عایق بندی با ما تماس بگیرید.
در این مقاله میخوانید:
مقالات مرتبط

آموزش و نحوه نصب عایق الاستومری
3 ماه قبل

معایب و مزایای عایق الاستومری چیست؟
3 ماه قبل

کاربرد عایق الاستومری | انواع کاربرد های فوم الاستومری
3 ماه قبل